Altın kalpli işçi

60 lira yevmiye ile çalışan işçi Mehmet Yazar, tarihi hanın restorasyonu sırasında bulduğu 1016 altın ve gümüş sikkeyi yetkililere teslim etti.

Altın kalpli işçi

İzmir’in Tire ilçesindeki tarihi Kutu Han’ın restorasyonu sırasında 18. ve 19. yüzyıllara ait toplam bin 16 altın ve gümüş sikkeyi bulup yetkililere teslim eden işçinin, 60 lira yevmiyeyle çalışan 50 yaşındaki Mehmet Yazar olduğu ortaya çıktı. Belediyenin restorasyon işini ihaleyle alan şirketin işçilerinden 2 çocuk babası 50 yaşındaki Mehmet Yazar, gözü tok olan insanın başkasının malına yan gözle bakmayacağını söyledi. Hanın restorasyonunda kazmayla çalıştığı sırada önüne bir kaya düştüğünü, arkasında bir küp gördüğünü anlatan Yazar, yetkililere haber verdiğini, küpün içindeki altınların sayıldığını ve teslim edildiğini vurguladı. Olayı öğrenenlerden bazılarının kendisiyle ve o an orada bulunan 3 işçi arkadaşıyla dalga geçtiğini söyleyen Mehmet Yazar, şöyle konuştu:    

‘Altın bizi bozmaz’

 “Biz her gün altın görüyoruz, içimiz altın, bir altın bizi bozar mı? Bizimle dalga geçiyorlar, ‘altınları niye verdiniz?’ diye soruyorlar. Ben çok iyi yaptım. Siz içerideki mistik kokuyu biliyor musunuz, tarihi bilenler devletine sahip çıkarlar. Gözü aç olan ise saldırır. Gelin bir gün bizimle çalışın, ortamımızı görün. Herkesin gönlü zengin olsun. Kişisel olarak değil ama arkadaşlarımla beraber kaymakamlığa başvuracağız. Altını ben bulsam da tek başıma ne yapacağım altını? Hepimiz aynı parayı alacağız. Ben definecilere şaşırıyorum. Devlet size hakkınızı zaten verir.”

kaynak:vatan

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte