Çiğdem Elmas'tan "Sandığımdaki Türküler"

Türk Halk Müziği Sanatçısı Çiğdem Elmas'ın otantik sesiyle tekrar hayat bulan "Sandığımdaki Türküler" unutulmaz eserleri dinleyicisiyle buluşturuyor.

Çiğdem Elmas'tan "Sandığımdaki Türküler"

Türkülerin her çağa hitap eden evrensel ve zamansız kültür aktarıcıları olduğuna inanan Çiğdem Elmas, ilk solo albümü “Sandığımdaki Türküler” ile unutulmaya yüz tutmuş eserleri yeniden hatırlatıyor. Türkülerin özüne sadık kalma hassasiyetiyle hazırlanan albümde sanatçıya, önemli enstrüman ustası müzisyenler eşlik ediyor. Müzik dünyasının otantik kadın sesi Çiğdem Elmas'ın natürel yorumuyla zenginleşen “Sandığımdaki Türküler”, Kalan Z Müzik etiketiyle dinleyicisiyle buluşuyor. Türk Halk Müziği'ne ölümsüz eserler bırakmış olan Zaralı Halil,  Aşık Emrah  gibi ustaların eserlerinin yanı sıra türkü formunda yeni bestelerin de yer aldığı albüm, müzikseverler için arşiv niteliği taşıyor. Çiğdem Elmas'ın eğitimi ve türkü yorumlamadaki deneyimini, özgün sesiyle birleştirdiği "Sandığımdaki Türküler" belleklerimizde iz bırakmaya aday oluyor.

Bayburt'tan Sivas'a, Malatya'dan Erzincan'a...

Yönetmenliğini Kenan Elmas ve Önder Meral'in, aranjörlüğünü ise Önder Meral ve Coşkun Karademir'in yaptığı albüm'de Sanatçı Çiğdem Elmas, türkü yorumlamanın sorumluluğunu layıkıyla yerine getiriyor. "Sandığımdaki Türküler" Bayburt'tan Sivas'a, Malatya'dan Erzincan'a uzanan on eserlik güçlü ve renkli içeriği ile türkü severlerin beğenisine sunuluyor. Çiğdem Elmas albümünde; "Bir Sandığım Var", "Beline Bağlamış", "Elçek Tabip",  "Çay Aşağı Adalar" gibi türkü severlerin severek dinleyeceği eserleri seslendiriyor. 

Çiğdem Elmas Kimdir?

Çiğdem Elmas 1979 yılında doğdu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milliyet Gazetelerinin düzenlemiş olduğu "Liseler Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması"nda  Türkiye Birincisi oldu. Aynı yıl İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarına girmeye hak kazandı ve konservatuar eğitiminin ardından 2005 yılında girdiği Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Folklor ve Müzikoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çeşitli müzik kurslarında eğitmenlik yaparken yurt içi ve yurt dışında birçok konserde solist olarak sahne aldı. 2005 yılında yayınlanan "Muhabbet Eyledik" isimli ortak albüm çalışması başta olmak üzere çeşitli ortak albüm çalışmaları ve "Kınalı Kuzular" isimli film müziği albümünde yer alan Çiğdem Elmas, bazı özel radyo ve televizyon kanallarında müzik programlar sundu. Evli ve iki çocuk annesi sanatçı, halen Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nda görev yapmaktadır. 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte