Burcu Güneş - İBB Kent Orkestrası

Pop müziğin sevilen ismi Burcu Güneş, İBB Kent Orkestrası ile birlikte 8 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.

Burcu Güneş - İBB Kent Orkestrası

08 Kasım 2017 20:00
CRR Konser Salonu, İstanbul

Burcu Güneş

İlk bestesini 12 yaşında yaptı. İlk sahne deneyimine ise 13 yaşında babasına vokal yaparak başladı. Babası ile kurdukları dio, trio ve orkestralarla, büyük otellerde ve tatil köylerinde caz ve pop müzik şarkıları söyledi. Güneş'i o yıllarda dinlemeye gelen insanların taktığı "Zenci Gırtlaklı Beyaz Kız" lakabı o günlerden kalan bir tanımlamaydı. 18 yaşında, İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Müfit Bayraşa'dan şan, artikülasyon ve solfej dersleri aldı. İzmir'in tanınmış caz kulüplerinde ve bazı büyük otellerinde, yaz ayları Bodrum'da şarkı söylerken bir yandan Müfit Bayraşa ile çeşitli festivallere, müzik yarışmalarına katıldı ve birçok ödül aldı. Aynı dönemde kendi söz ve bestelerini o yıl İzmir'e gelen ünlü klasik piyanistimiz Burçin Büke'ye dinletmesi ile profesyonel hayata adım atmaya başladı. 

“Aşk Yarası”, “Tılsım”, “Ay Şahit”, “Ben Ateş Ben Su”, “Sihirbaz”, “Gül Kokusu” gibi Albümlere ve “Tamamdır”, “Oflaya Oflaya”, “Aşk Gribi”, “Aşkın Beni Baştan Yazar” gibi Single’lara imza atan Sanatçı, farklı projelerde ve albümlerde de konuk sanatçı olarak yer almıştır. Birçok radyo ve reklam jingle'ı da seslendiren Burcu Güneş, bugüne kadar Türkiye ve Avrupa genelinde 550'yi aşkın konser gerçekleştirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası

Kent Orkestrası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulduğu 1989 yılından bu yana, klasik, yerli-yabancı pop, Türk Halk Müziği, müzikaller, film müzikleri ve dünya müziklerinden oluşan geniş yelpazeli repertuvarı ile İstanbullular için artık bir marka haline gelmiştir.

Dört seçkin solist ve 2008 yılında bünyesine kattığı yaylı sazlar ile “Senfonik Pop Orkestrası” niteliği kazanan orkestramız, yurt içi ve yurt dışı konserleriyle ödüller alarak ülkemizin gururu olmuştur. Başta CRR Konser Salonu olmak üzere çeşitli salonlarda ve halka açık konser alanlarında, üniversiteler, okullar, parklar gibi alanlarda ücretsiz halk konserleri veren Kent Orkestrası, kadrosu ve repertuvar genişliği ile ülkemizde tektir.

Yurt içi ve yurt dışı birçok ünlü solist ile konserler veren Kent Orkestrası; düzenlemelerini ve orkestra şefliği görevini yürüten Özhan Unakıtan yönetiminde İstanbulluların sanat hayatında yepyeni projelerle var olmaya devam ediyor.

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte